Nazaj na Izdelava spletnih strani
studioStyle - Izdelava spletnih straniIzdelava spletnih strani s CSS 2 spletnim standardomIzdelava spletnih strani s CMS urejevalnikom vsebineOptimizacija spletnih strani za višje uvrstitve v iskalnikih
Optimizacija internet strani
Učinkovito trženje spletne strani

Veliko je načinov trženja spletne strani (tako online kot offline), vendar pa SEO optimizacija spletne strani za iskalnike velja za daleč najcenejšega in najuspešnejšega.

Usmerjeni obiskovalci so vaše najpomebnejše potencialne stranke
S pravilno optimizacijo spletne strani za iskalnike, lahko na spletno stran privabimo bistveno večji pritok usmerjenih obiskovalcev (usmerjeni obiskovalci so tisti obiskovalci, ki preko spleta iščejo storitev, izdelke ali vsebine, ki jih naša spletna stran (podjetje) ponuja in so s tem tudi najkoristnejši obiskovalci, ki jih lahko naša spletna stran dobi). Zelo malo nam pomeni na tisoče obiskovalcev dnevno, če so to predvsem ljudje, ki so iskali nekaj povsem drugega in so na našo spletno stran zašli po naključju. Samo usmerjeni obiskovalci so lahko tudi naše prave potencialne stranke.
Dolgoročni rezultati spletne strani
Z nekaj vloženega časa, znanja in truda lahko vašo spletno stran na prvih straneh v rezultatih iskanj v iskalnikih obdržite zelo dolgo časa. Spletna stran s časom še pridobiva na vrednosti in stabilnosti.
  © 2010 - izdelava spletnih strani - studioStyle

Eden od osnovnih elementov, ki ga vsebuje vsaka uspešna spletna stran je tudi SEO (search engine optimization) - optimizacija spletne strani za višje uvrstitve v iskalnikih. Optimizacija spletne strani za iskalnike je namenjena temu, da iskalniki spletno stran, za njej pomembne ključne besede v rezultatih iskanj postavijo čim višje (ko uporabnik vpiše v iskalnik določeno ključno besedo, je zaželjeno, da se spletna stran pojavi vsaj na prvi strani - seveda je rezultat odvisen tudi od konkurence, ki uporablja isto ključno besedo - v Sloveniji to načeloma ne predstavlja problema, razen nekaterih izjem).

Zakaj optimizacija spletne strani za iskalnike ?

Načinov oglaševanja spletnih strani (beri pridobivanja obiskovalcev na spletno stran) je veliko, SEO pa predstavlja sigurno najcenejšo in hkrati tudi najuspešnejšo možnost, saj po tej poti uporabniki (potencialne stranke) sami poiščejo in tudi najdejo spletno stran, ki ponuja informacije, do katerih so želeli priti.

Seveda je zelo pomebno tudi to, kako kvalitetne rezultate iskanj nam določen iskalnik podaja. Google je iskalnik, ki trenutno določa smernice razvoja v tehnologiji podajanja kvalitetnih rezultatov na svetovnem spletu.

Statistični podatki, ki govorijo kako potrebna je optimizacija spletnih strani za iskalnike so sledeči:

  • do spletnih strani se v več kot 80% dostopa s strani iskalnikov
  • več kot 70% uporabnikov pogleda samo prvo stran rezultatov iskanj
  • 20% pregleda tudi drugo stran v rezultatih iskanj
  • samo 10% ljudi pogleda preko druge strani v rezultatih iskanj

Spletna stran, ki je uvrščena na 11 (ali nižje) mesto rezultatov iskanj, izgublja ogromen odstotek svojih obiskovalcev in potencialnih strank.

Optimizacija spletnih strani za višje uvrstitve v rezultatih iskanj v iskalnikih je eden najboljših načinov, kako na vašo spletno stran pridobiti usmerjene obiskovalce (obiskovalci, ki dejansko iščejo vašo storitev) z relativno majhnim vložkom časa, truda in denarja.